Gerald Roethof Ziekte

Gerald Roethof Ziekte
Gerald Roethof Ziekte

Gerald Roethof Ziekte | Johan B., een 61-jarige man die afgelopen oktober in het kantoor van advocaat Gerald Roethof drie secretaresses in elkaar sloeg, is veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Hun fysieke integriteit is aangetast en dit is gebeurd op een plek waar ze zich volgens hem beschermd zouden moeten voelen.

TBS is geëist door de officier van justitie; de rechter weigerde het verzoek echter in te willigen. B. daarentegen moet een opleiding volgen in een GGZ-kliniek.

In eerste instantie stuurde het OM een brief naar de verkeerde specialist in het veld. In de maanden daarna werd B. gecontroleerd door een psychiater, die constateerde dat B. aan een vorm van schizofrenie lijdt. Mogelijk had hij een psychose op het moment van zijn aanval.

In Arnhem begon Roethof op 23-jarige leeftijd als associate advocaat in het advocatenkantoor van zijn vader, de heer Max Roethof, en in Amsterdam, op 27-jarige leeftijd, richtte hij zijn eigen praktijk op.

Gerald Roethof Ziekte

Gerald Roethof is een strafrechtadvocaat die zich met name bezighoudt met het strafrecht. Hij heeft een diverse praktijk waarin hij cliënten bijstaat in spraakmakende en soms fundamentele strafzaken, zoals winkeldiefstal, socialezekerheidsfraude of huiselijk geweld, maar ook winkeldiefstal, socialezekerheidsfraude of huiselijk geweld.

Roethof was in 2010 betrokken bij de zaak van de ‘Bijenkorf-moeder’, een vrouw die haar kind van de bovenste verdieping van de Amsterdamse Bijenkorf naar beneden gooide. In het volgende jaar werd Roethof vastgehouden om de dader te vertegenwoordigen in een dodelijk auto-ongeluk dat plaatsvond in een door de politie gecreëerde verkeersopstopping.

Een paar jaar later, in 2016, raakte hij betrokken bij het onderzoek naar de verdachte ‘coke-killer’, een dealer die in de Nederlandse hoofdstad dodelijke witte heroïne leverde onder het mom van cocaïne. In 2017 stond hij naast de nabestaanden van een toerist, Mitch Henriquezin Den Haag, die op zo’n harde manier door de politie werd aangehouden dat hij aan zijn verwondingen overleed.

Dit was ook het jaar dat Roethof de verdachten vertegenwoordigde van deelname aan het ’boutenknipperincident’. Bij dit incident vielen jonge verdachten in Arnhem een ​​homostel aan met een betonschaar onder het mom van homofobie. Roethof vertegenwoordigt sinds 2018 Jos B., die in november 2020 schuldig werd bevonden aan doodslag bij de dood van Nicky Verstappen in 1998. Roethof is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Gerald Roethof Ziekte
Gerald Roethof Ziekte

Reply

You cannot copy content of this page