Anna Hedenmo Familj

Anna Hedenmo Familj
Anna Hedenmo Familj

Anna Hedenmo Familj | Den svenska journalisten och sändaren Anna Birgitta Hedenmo (född 21 mars 1961, i Stockholm) har varit med i Sveriges Television sedan våren 1993. Hon är singel och bor i Stockholm med sin son. Hon är välkänd för sitt arbete som programledare för tv -programmet Agenda and My Truth. Hon arbetade som nyhetsankare i programmet Report and Current Affairs i många år.

Innan Anna Hedenmo började på Sveriges Television arbetade hon bland annat på radiostationer i Värmland, Stockholm och Ekoredaktionen.

Under säsongen 2013 av Kanal 5: s satiriska show Partaj blev hon inbjuden att framträda som en speciell gäst. Andra program där hon har medverkat inkluderar SVT: s Nobelsändningar, Debatt och stationens morgonprogram, bland många andra.

Hedenmo var värd för valvakten från omröstningen om Europeiska monetära unionen 2003, valvakten från USA: s presidentval i Washington, DC 2016, och hon var SVT -reporter i USA under sommarmånaderna 2005. Under 2010 och 2014 valkampanjer var hon och hennes kollega Mats Knutson ansvariga för de vanliga partiledarutfrågningarna, liksom den sista debatten med alla partiledarna.

2017 valdes hon till ordförande för Publicist Club, som hon höll till 2019. Tidigare i år släppte Brombergs bokförlag boken Uppdrag sanning: möten och tankar, skriven av Hedenmo.

Hedenmo är pappa till två tjejer. I januari 2014 tog hon över som programledare från Niklas Ekdal, som hade lämnat serien. När hon kom hade hon ingen aning om vad hon skulle förutse förutom att det skulle vara en enorm utmaning att försöka hålla en underhållande diskussion i en timme med en främling från Sverige.

Skådespelerskan förbereder sig för ännu en debut efter sju säsonger och 56 program som har inkluderat gäster som Sara Danius, Henning Mankell, Nyamko Sabuni, anders Borg Bern Sven Wollter.

I mitt arbetsliv motsvarar detta en godispåse. Anna Hedenmo förklarar att hon vill kunna åstadkomma såväl “Min sanning” som “Agenda”.

Anna Hedenmo och hennes före detta make Jan Hedenmo gifte sig 1990, men de hade varit tillsammans i flera år innan dess. Men efter 23 års äktenskap tog SVT-journalisten och hennes före detta man beslutet att skilja sig i december 2012.

Anna Hedenmo Familj
Anna Hedenmo Familj

Hon har alltid varit skyddande för sitt personliga liv, men hon valde att informera Expressen om uppbrottet trots hennes oro.

Vår relation gick in i en ny fas, och vi var tvungna att hantera konsekvenserna av den övergången. Hon berättade för publikationen att livet är värdefullt och kort.